Rohlik.cz

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake
  • 60 minut
  • 12 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Cheesekace je už sám o sobě dokonalý, ale s borůvkami bude přímo královský.

Postup:

1Sušenky vložte do sáčku a rozdrťte je válečkem. Smíchejte s rozehřátým máslem do vlhké hmoty. Navrstvěte ji a natlačte na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Dejte sušenkový korpus ztuhnout na 20 minut do lednice.

2Předehřejte si troubu na 190 °C. Korpus nechte zapéct na 10 minut.

3Mezitím si šlehejte vejce s cukrem, špetkou soli a smíchejte je dohromady s Lučinou. V míchejte vanilku, strouhanou citronovou kůru a šťávu. Ušlehejte do do krému.

4Jakmile je korpus předpečený, navrstvěte sýrový krém na sušenky a povrch poklaďte čerstvými borůvkami. Dejte zapéct do trouby cca na 30 minut.

5Upečený koláč nechte pozvolna vychladnout, poté ho přendejte z dortové formy na tác a nechte vychladit v lednici alespoň na 2 hodiny. Bude krásně osvěžující a vláčný.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.