Rohlik.cz

Gazpacho polévka

Gazpacho polévka
  • 180 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Studená španělská polévka, která je do horkých dnů jako stvořená.

Postup:

1Rajčata nakrojte ze spodní strany nožem do kříže. Zalijte je horkou vodou a spařte je 5 minut. Potom oloupejte slupku, půjde to snadno.

2Rajčata vložte do mixéru, papriky, šalotku, česnek. Vše rozmixujte. Přidejte k zelenině oloupanou a na drobno nakrájenou okurku, opět celou směs rozmixujte dohladka.

3Podle chuti dosolte a opepřete. Polévku dejte vychladit alespoň na dvě hodiny. Před podáváním ji rozlijte do misek nebo skleniček, pokapejte olivovým olejem a můžete ozdobit kostičkami papriky, okurky a lístky bazalky.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.