Rohlik.cz

Rajčatový bulgur s pošírovanou panenkou

Rajčatový bulgur s pošírovanou panenkou

0 ×

Bulgur je velice zdravá potravina, která se snadno připravuje. Můžete jej upravovat na mnoho způsobů. Zde například můžete zeleninový bulgur použít jako přílohu ke šťavnatému masu.

Postup:

1Do hmoždíře vložte nasekaná sušená rajčata, oregano, česnek a sůl a rozemelte na pastu. Pokud jsou rajčata sušší, přidejte ještě trochu olivového oleje.

2Vepřovou panenku potřete ze všech stran pastou a zabalte (asi 5×) do potravinové fólie jako bonbon. Pevně utáhněte. V hrnci dejte vařit vodu, poté do ní vložte maso, plamen stáhněte, přiklopte a táhněte 40 minut.

3Nyní uvařte bulgur: bulgur propláchněte, zalijte vodou – 1 díl bulguru a 2 – 3 díly vody (záleží, jak chcete bulgur uvařený), osolte a přiklopené vařte 2 minuty, poté nechte 20 minut odstát.

4Na oleji orestujte cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte protlak, cuketu a oloupané rajče nakrájené také nadrobno, osolte, opepřete a podlijte. Duste asi 3 minuty, aby byla cuketa na skus. Pak přidejte rozpůlené olivy, nasekanou petrželku a bulgur. Společně vše promíchejte.

5Maso vyjměte z vody, rozbalte a krájejte na slabé plátky.

6Na talíř naservírujte bulgur a navrch naaranžujte plátky masa. Recept najdete na bloguVařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.