Rohlik.cz

Domácí hummus s avokádem a mátou

Domácí hummus s avokádem a mátou

2 ×

Tradiční verze hummusu oživená avokádem a mátou.

Postup:

1Do mixéru vložte okapanou cizrnu, česnek a lžíci oleje. Mixujte společně do jemné kaše. Přidejte tahini pastu a opět chvíli mixujte. Přilijte k cizrně přibližně dvě lžíce ledové vody.

2Nakonec přimíchejte oloupané a pokrájené avokádo a vymačkanou šťávu z limetky. Vše důkladně promixujte, aby vám vznikla jemná pasta. Osolte, opepřete a vmíchejte lístky máty a koriandru.

3Hummus nejlépe servírujte pokapaný citronem, olivovým olejem a posypaný hrubě mletým pepřem a chilli vločkami. Výborný je s pita chlebem, keksy nebo pokrájenou zeleninou.

4Recept najdete na blogu Provinilý lanýž.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.