Rohlik.cz

Thajské červené kari s kuřecím masem

Thajské červené kari s kuřecím masem

9 ×

Pikantní kombinace chilli, zázvoru zjemněná kokosovým mlékem. Asijská večeře na stole do půl hodiny.

Postup:

1Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a do masa vetřeme nastrouhaný čerstvý zázvor. Ve wok pánvi (nebo hlubší pánvi) si opečeme lžíci kari pasty (čím víc pasty, tím více pikantní), dokud se nerozvine vůně.

2Přidáme kokosový olej, rozehřejeme a přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a do změknutí chvilku opékáme. Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud se nezatáhne.

3Zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a přivedeme k varu. Přidáme rybí omáčku a trochu zredukujeme, aby kari zhoustlo.

4Cca po 15 minutách, když je maso provařené, přidáme šťávu z poloviny limetky, překrojené hráškové lusky, nakrájenou chilli papričku a ještě pár minut povaříme. Na úplný závěr přidáme natrhané lístky koriandru.

5Recept najdete na blogu Provinilý lanýž.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.