Rohlik.cz

Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort
  • 120 minut
  • 8 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Nepečete, ale stejně máte chuť na dort? Nevadí, ten nepečený je stejně nejlepší.

Postup:

1Vyložte dno koláčové nebo dortové formy piškoty. Můžete je klidně pokapat rumem.

2Tvaroh a zakysanou smetanu smíchejte dohromady, pak vyšlehejte šlehačku se ztužovačem do tuha. Potom pomalu vmíchejte hotovou šlehačku do krému a osladťte moučkovým cukrem dle chuti a špetkou skořice. Hotovým krémem potřete vrstvu piškotů.

3Polovinu jahod nakrájejte na plátky. Druhou si nechte navrch na ozdobu. Plátky jahod navrstvěte na smetanový krém. Potřete je ještě jednou vrstvou krému, piškotů, krému a nakonec dort ozdobte půlkami jahod jako na obrázku.

4Dejte ho chladit alespoň na hodinu až dvě do lednice, aby krém ztuhl a piškoty krásně zvláčněly.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.