Rohlik.cz

Jahodový pohár s pusinkami

Jahodový pohár s pusinkami
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

K odpolední kávě jako stvořený. Pusinky se na jazyku přímo rozplývají.

Postup:

1Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. V poslední části šlehání přidávejte po lžících krystalový cukr. Až jej zašleháte, přisypávejte postupně i moučkový cukr a důkladně ho vmíchejte do sněhu.

2Bílky jsou správně našlehané, pokud projedete nožem a tvoří špičky. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem a tvořte ozdobné pusinky.

3Předehřejte si troubu na 120 °C. Dejte péct pusinky na 15 minut, potom snižte teplotu na polovinu a dopékejte posledních 15 minut.

4Ušlehejte na pohárky tuhou šlehačku. Musí být předem dobře vychlazená.

5Skleněné pohárky naplňte střídavě pokrájenými kousky jahod, kopečky vanilkové zmrzliny, vrstvou domácí šlehačky a navrch přidejte několik sladkých pusinek.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.