Rohlik.cz

Pohankový salát s uzenou makrelou

Pohankový salát s uzenou makrelou

2 ×

Pohanka je nejen dobrá a chutná pro oříšcích. Navíc obsahuje množství vlákniny, vitaminů a minerálů pro naše tělo.

Postup:

1Pohanku nasypte do malého kastrůlku a zalijte cca 120 ml vroucí vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 5 – 6 minut. Poté pohanku přiklopte a nechte cca 15 minut dojít. Pokud se vyvařilo hodně vody, přilijte ještě trochu vroucí vody, aby se mohla pohanka nasáknout. Uvařenou a nabobtnalou pohanku nechte zchladnout.

2Řapíkatý celer nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Šalotku nakrájejte na jemno. Zeleninu smíchejte v misce, přidejte olej, citronovou šťávu, petržel, kmín a čerstvě mletý pepř. Důkladně promíchejte a smíchejte s pohankou.

3Makrelu rozeberte na menší kousky a zlehka vmíchejte do pohankového salátu. Dosolte. Rcept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.