Rohlik.cz

Hovězí burgundský guláš

Hovězí burgundský guláš
  • 120 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Patří do něj celá láhev vína, které se nechá dlouze vyvařit. Zatímco vymůžete sledovat svůj oblíbený seriál

Postup:

1Nejprve si na oleji opečte na kostičky pokrájenou slaninu. Na vyškvařeném tuku ze slaniny smažte dozlatova na drobno nakrájenou cibuli. Potom česnek, pak přidejte na kostky pokrájené maso a orestujte ho, aby se zatáhlo.

2Když je maso opečené, podlijte ho červeným vínem, zmírněte plamen a duste ho cca hodinu, aby bylo maso skoro měkké. Občas hrnec zkontrolujte a promíchejte.

3Přidejte k masu strouhanou chlebovou kůrku, na drobno nastrouhaný brambor, pokrájenou klobásu, lžičku hladké mouky a vše duste, dokud nebude maso úplně měkké.

4Ve vyšší pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Přidejte všechno koření, citronovou kůru, džem a chvíli společně smažte.

5Zeleninu z pánve přemisťte do hrnce a společně s masem ještě chvíli povařte.

6Podle chuti můžete guláš zjemnit ušlehanou šlehačkou, kterou k masu přimícháte.

7Nejlepší chuť má až druhý den, kdy jste ho nechali odležet v lednici. Pokud to ale nevydržíte, nic se neděje. Podávejte ho s bílým křupavým chlebem nebo bagetou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.