Chilli con carne s čokoládou

- 60 minut
- 1 porce
- Středně těžký
Čokoláda dodá masu ten správný říz. Vyzkoušejte tuhle tajnou ingredienci, překvapí vás.
Postup:
1V hrnci opečte cibuli do měkka na rozehřátém oleji. Přisypte všechno koření ( kromě majoránky) i čerstvou chilli papričku, prolisovaný česnek i na proužky pokrájenou papriku a opékejte tři minuty. Potom přidejte do hrnce mleté maso.
2Maso opékejte a přitom ho míchejte vařečkou, aby se rozdrolilo na menší kusy a pořádně obalilo v koření. Promíchejte a zalijte směs vývarem.
3Přidejte konzervovaná rajčata, majoránku, cukr, osolte a opepřete. Následuje rajčatový protlak. Zmírněte plamen a nechte probublávat pod pokličkou cca 20 minut. Občas promíchejte vařečkou.
4Rozpusťte v chilli čokoládu a přidejte okapané fazole. Vařte na mírném plameni ještě cca 10 minut.
5Podávejte ho s rýží, nebo kukuřičnou tortillou, pečenými bramborami. Zasypat ho můžete čerstvým koriandrem.