Rohlik.cz

Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Trochu jiná verze hummusu z červené řepy, kterou si oblíbíte. Obzvlášť chutná s kozím sýrem nebo bílým jogurtem.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 190 ˚C. Řepu omyjte, usušte a seřízněte nožem vršek i spodek. Zakápněte ji olivovým olejem, zabalte do alobalu. Přendejte ji na pečící papír a nechte péct v troubě doměkka cca 35 minut. Řepa je upečená, pokud do ní lehce zapíchnete vidličku.

2Po upečení řepu zchlaďte pod studenou vodou a poté sloupněte slupku. Mělo by to jít snadno. Pokud ne, pomozte si nožem.

3Řepu nakrájejte na menší kusy, vložte do mixéru společně s okapanou cizrnou, tahini pastou, olivovým olejem, citronovou šťávou a česnekem. Rozmixujte dohladka, ochuťte solí a pepřem.

4Hummus se hodí k opečenému arabskému chlebu, pečivu i krekrům. Podávejte ho posypaný semínky nebo petrželkou, zakápnout ho nakonec můžete ještě olivovým olejem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.