Rohlik.cz

Pečené čočkové nočky s mrkvovým dipem

Pečené čočkové nočky s mrkvovým dipem

1 ×

Pro milovníky červené čočky jsou pečené nočky malým oživením. Pro ty, kteří luštěniny s velkou oblibou nekonzumují, je právě tento pokrm příležitost, jak jim přijít na chuť. Navíc má červená čočka výhodu, že nenadýmá, protože se jako jediná luštěnina prodává loupaná.

Postup:

1Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkev nakrájejte na 1 cm silné plátky a smíchejte s olejem, solí a pepřem. Plech vyložte pečicím papírem, rozložte na něj mrkev a dejte na půl hodiny péct.

2Cibuli nakrájejte na jemno. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm orestujte dozlatova. Čočku propláchněte a vložte na pánev, podlijte vodou nebo vývarem, osolte, přidejte kurkumu a za občasného podlévání a míchání vařte doměkka. Tekutinu vyvařte, čočku odstavte a nechte zchladnout.

3K čočce přimíchejte lučinu, případně dosolte a pomocí lžic tvořte nočky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Z trouby vyndejte mrkev a vložte do ní nočky. Pečte asi 20 minut.

4Mrkev přendejte do misky a nechte vychladnout. Poté přidejte jogurt a tyčovým mixérem rozmixujte. Koriandr nasekejte na jemno a přimíchejte ke směsi, dosolte. Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.