Rohlik.cz

Čokoládový krém se šlehačkou a višněmi

Čokoládový krém se šlehačkou a višněmi
  • 30 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Čokoládu milují všichni. Vykouzlete během chvilky neodolatelný dezert v podobě čokoládového krému.

Postup:

1Ohřejte smetanu v nepřilnavém hrnci. Hned jak začne bublat a vařit, hrnec odstavte. Nasypejte do něj kostičky čokolády a za stálého míchání metlou rozpusťte všechnu čokoládu. Vmíchejte žloutky a důkladně spojte.

2Z bílků vyšlehejte pevný sníh a následně do něj zašlehejte cukr.

3Přimíchejte sníh postupně do čokoládové hmoty.

4Zchladlý čokoládový krém rozdělte do skleniček, ozdobte vrstvou šlehačky (ze spreje nebo domácí) a navrch přidejte třešně. Můžete použít rozmrazené, kandované nebo čerstvé.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.