Rohlik.cz

Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým sirupem

Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým sirupem

0 ×

Bábovka bez vajec a mléka? Proč nepoužít jiné suroviny, z nichž se dá upéct tak lahodný a zdravý dezert? Rozhodně stojí za to vyzkoušet i tyto celozrnné veganské bábovičky.

Postup:

1Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.

2Bábovičky o průměru 7 cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu předehřejte na 180 ̊C.

3V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou.

4Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut. Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.

5Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3–5 minut do zhoustnutí.

6Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.

7Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.