Rohlik.cz

Kapří fish and chips s omáčkami

Kapří fish and chips s omáčkami
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Rychlovka na večer strávený s přáteli. Udělejte jich víc, dejte je doprostřed stolu a uzobávejte k pivu.

Postup:

1Rybu naporcujte na filety a zbavte kůže. Očištěné kapří filety naporcujte na menší kousky. Osolte ze všech stran.

2Ve větší míse smíchejte dohromady mouku s vejcem, pivem, špetkou soli, kmínu, pepře a papriky. Prošleháme metlou. Těsto by mělo být řídké.

3Ve vyšší pánvi si rozpálíme dostatek oleje na smažení. Kousky ryby všechny důkladně obalíme v těstíčku a hned vkládáme do pánve a zprudka smažíme dozlatova z obou stran.

4Rajčatovou omáčku připravíte tak, že smícháte kečup s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, špetkou chilli.

5Smetanovou omáčku získáte smícháním zakysané smetany s hořčicí a majonézou. Dosolte a dle chuti můžete přidat sušené bylinky.

6Kapří hranolky podávejte buď se zeleninou nakrájenou na proužky (mrkev, celer, okurka) nebo pečenými americkými bramborami.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.