Rohlik.cz

Vepřová krkovice na černém pivu

Vepřová krkovice na černém pivu
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

2 ×

Krkovice má po upečení nebo usmažení šťavnaté a měkké maso. Dodejte jí říz černým pivem a zbytek si nalijte sobě.

Postup:

1Nejdříve opláchněte plátky masa a usušte utěrkou do sucha. Osolte a opepřete je z každé strany. Předehřejte si troubu na 200 °C.

2Ve vyšší pánvi, kterou můžete dát potom do trouby, rozpalte olej. Osmahněte na něm zprudka plátky krkovice z obou stran. Dejte je z pánve na chvíli stranou.

3Ve výpeku po mase si osmahněte dozlatova cibuli, přidejte česnek. Zalijte pivem, nechte ho zpěnit a vyvařit alkohol. Přidejte lžíci hořčice, a protlak. Přidejte špetku provensálských bylinek a nechte krátce povařit.

4Krkovici vraťte do pánve a dejte ji na 20 min. ještě zapéct do trouby. Bude po upečení krásně měkká a šťavnatá uvnitř.

5Podávejte ji se šťouchanými bramborami nebo čerstvým salátem. Posypat jí můžete nasekanou petrželkou a chilli papričkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.