Rohlik.cz

Skotská vejce

Skotská vejce
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Aneb výtečná sekaná zapečená s vejcem uvnitř. Jak jednoduché, tak dobré.

Postup:

1Mleté maso smíchejte s kořením (trochu petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem.

2Zbylá vejce vložte do studené vody a vařte cca 8 minut, pokud chcete mít žloutky krémové. Pokud máte raději vejce natvrdo, vařte je 10 minut. Pak je zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

3Ještě vlhká vajíčka obalte v mouce. Vejce zabalte do masové směsi a nakonec ve strouhance.

4Ve vyšší pánvi si rozehřejte olej a vejce v něm z každé strany smažte dozlatova.

5Podávejte je rozkrojená s čerstvým salátem nebo brambory, kaší, zalité majonézou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.