Rohlik.cz

Domácí vajíčková pomazánka

Domácí vajíčková pomazánka
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Pravé domácí se nic nevyrovná. Raději jí udělejte více do zásoby, protože je tak dobrá, že jí sníte klidně na posezení.

Postup:

1Vejce uvařte v hrnci natvrdo. Trvá to cca 10 minut.

2Uvařená vejce zchlaďte studenou vodou, aby vám šla lépe oloupat skořápka. Všechny vejce pokrájejte nadrobno. Přesuňte je do misky, přidejte lžíci změklého másla, majonézy, jogurtu, lžičku hořčice, dosolte a opepřete. Vmíchejte nasekanou petržel a vše důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.

3Podávejte s čerstvým pečivem, opečeným toustem nebo krekry ozdobené nasekanou pažitkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.