Rohlik.cz

Krůtí kostky na kokosové cizrně

Krůtí kostky na kokosové cizrně

0 ×

Maso naložené v arašídovém másle je pěkně křehké a spolu s oříškovou chutí cizrny a kokosem vykouzlí znamenité spojení chutí.

Postup:

1Cizrnu dejte přes noc namočit do dostatečného množství vody. Drůbeží maso nakrájejte na větší kostky (5 cm) a dejte marinovat (přes noc nebo alespoň dvě hodiny).

2Druhý den cizrnu slijte, zalijte vodou a vařte do změknutí asi 1,5 hodiny.

3Připravte si marinádu – bílý jogurt smíchejte s burákovým máslem a poté přimíchejte zbylé suroviny na marinádu.

4Cibuli nakrájejte nadrobno a cuketu na drobné kostky. Rozehřejte pánev, na kterou nalijte olej. Cibuli lehce orestujte, přidejte rajský protlak a promíchejte. Podlijte trochou vody nebo kuřecího vývaru jen tak, aby se protlak nepřipaloval.

5Vložte do pánve maso spolu s veškerou marinádou a promíchejte. Přidejte kokosové mléko, cuketu, lehce osolte a pod poklicí duste, dokud maso nezměkne. Občas podlijte a promíchejte. Ke konci vaření přidejte cizrnu a společně promíchejte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.