Rohlik.cz

Zeleninové kari

Zeleninové kari
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Kokosové mléko udělá z kari nejlepší pochoutku, které nebudete mít dost.

Postup:

1Lilek nakrájejte na kostičky, osolte a nechte stranou pustit šťávu.

2Mezitím si nakrájejte cibuli nadrobno, osmahněte v hrnci na trošce oleje, přidejte nasekaný česnek, chvilku opékejte, pak na kousky rozdělený květák s brokolicí.

3Zalijte trochou vody a nechte podusit do změknutí. Propláchnutý a osušený lilek a osmahněte na olivovém oleji na pánvi do zlatova. Přidejte lilek k podušené zelenině, sladkou chilli omáčku, kari pastu, kokosové mléko, kari koření a vařte ještě chvíli, aby se chutě spojili.

4Dochuťte solí, pepřem a posypat můžete čerstvým koriandrem. Nejlepší je podávané s basmati rýží.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.