Rohlik.cz

Pečený květák na indický způsob

Pečený květák na indický způsob
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

4 ×

Takhle jste květák ještě neměli. Až ho ochutnáte, nebude vám vadit, že jste ho snědli jen tak samotný.

Postup:

1Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Květák naporcujte na malé kousky, osolte a v míse smíchejte se lžičkou kurkumy, masaly a ostatního koření. Pokapejte dostatečně olivovým olejem a promíchejte.

2Na plech vyloženým pečícím papírem vsypte okořeněné růžičky zeleniny. Na plechu ještě dochuťe čestvě mletým pepřem. Pečte zhruba půl hodiny na střední mřížce.

3Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák příliš vysychá, pokapejte ho trochou vody. Na posledních deset minut můžete plech přesunout do horní části trouby, aby se lehce zapekl dohněda.

4Po upečení musí být krásně měkký. Hotový květák posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Takhle připravený je dokonalý i samotný, nebo jako příloha.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.