Rohlik.cz

Kalamáry v rajčatové omáčce

Kalamáry v rajčatové omáčce
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Chutnají výborně s těstovinami či bílým pečivem.

Postup:

1Nejnáročnější fáze procesu je očistit čerstvé kalamáry. Nejdříve oddělíme kroutivým pohybem a tahem hlavu od těla, a tím vytáhneme i vnitřnosti a kost. Následně se zbavíme očí, zobáku a tahem ruky sloupneme svrchní kůži, která se do vaření nepoužívá. Zůstane tak čisté maso.

2Očištěné kalamáry nakrájejte na kolečka. V hrnci si rozehřejte olivový olej. Zprudka na něm cca 3 minuty do měkka kalamáry osmahněte. Vyjměte je z hrnce a dejte stranou. Přilijte do hrnce trochu oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, tymián, lehce opepřete a orestujte. Podlijte zeleninu trochou vody nebo vývarem a pod pokličkou 5 minut poduste.

3Pak přilijte rajčatové pyré a tyčovým mixérem omáčku rozmixujte. Do omáčky nalijte víno a nechte na mírném plameni odkryté vařit ještě 5 minut. Před dokončením vložte kalamáry zpět do hrnce a společně prohřejte.

4Omáčka bude skvělá k těstovinám posypaná strouhaným parmazánem nebo k bílému chlebu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.