Rohlik.cz

Krevetová polévka bisque

Krevetová polévka bisque
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Bisque je francouzská krémová polévka založená na vývaru z korýšů. Je sice náročnější na suroviny a přípravu, ale až ji jednou ochutnáte, ocitnete se v ráji.

Postup:

1Krevety nejprve vyloupeme a zbavíme skořápek.

2Ve větším hrnci rozehřejeme arašídový olej a orestujeme na něm pokrájený celer, pórek a stroužek česneku. Po chvilce přidáme kousky mrkve a cibuli.

3Když je zelenina doměkka osmahnutá, přidáme půlky rajčátek a vyloupané krevety. Zakápneme trochou kvalitní Brandy a portským vínem. Nakonec vmícháme loupaná rajčata.

4Polévku zaprášíme moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme vodou. Do hrnce vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme cca 20 minut.

5Poté vyjmeme bylinky, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a na závěr vmícháme do polévky vyšlehanou šlehačku.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.