Rohlik.cz

Zelený salát s cizrnou a quinoou

Zelený salát s cizrnou a quinoou

0 ×

Množstvím a složením esenciálních aminokyselin se quinoa jako jediná rostlina vyrovnává hodnotným zdrojům živočišných bílkovin. Cení si ji především vegetariáni, ale vhodná je pro každého, kdo si chce odlehčit jídelníček a přesto dbá na jeho racionální skladbu.

Postup:

1Quinou 2–3× spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v dostatečném množství vody. Pokud bude potřeba vodu během vaření přilévejte.

2Saláty a lístky vložte do mísy, přidejte klíčky, vychlazenou quinou, mátu, zakapejte olejem a limetovou šťávou, lehce osolte a zlehka promíchejte.

3Salát nandejte na talíř či do misky, posypejte cizrnou, růžovým pepřem a nakrájeným avokádem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.