Rohlik.cz

Houbový bulgur se seitanem

Houbový bulgur se seitanem

1 ×

Chutný veganský pokrm plný rostlinných bílkovin. Hotový je během několika minut.

Postup:

1Houby zalijte horkou vodou a vařte do změknutí asi 20minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte najemno.

2V hrnci rozehřejte olej, na němž orestujete cibuli. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Cca minutu míchejte.

3Přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad něj. Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut.

4Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně. Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít.

5Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou.

6Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.