Rohlik.cz

Hlíva ústřičná na víně s celerovým pyré

Hlíva ústřičná na víně s celerovým pyré

0 ×

Hlíva má blahodárné účinky pro zdraví. Lze ji koupit v lékárně v podobě kapslí, ale proč si nevychutnat její chuť a vůni na talíři? Za prvé uděláte něco pro své zdraví a za druhé si báječně pochutnáte.

Postup:

1Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a orestujte na oleji dozlatova.

2Hlívu rozkrájenou na větší kousky přidejte do pánve a opékejte dozlatova. Osolte, opepřete, přidejte špetku mletého kmínu a na jemné plátky nakrájený stroužek česneku.

3Promíchejte a podlijte 100 ml vína. Přidejte lžičku javorového sirupu a za občasného míchání vařte, dokud se nevypaří tekutina. Zalijte zbylým vínem a opět vařte, dokud se tekutina nezredukuje. Dle chuti případně dosolte a opepřete.

4Nyní si připravte celerové pyré. Pórek nakrájejte na slabá kolečka, celer na kostky.

5Na másle orestujte pórek, přidejte celer a zalijte vroucí vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Osolte a nechte vařit doměkka.

6Když je zelenina měkká, slijte vývar a nechte jen lehce po dně. Začněte mixovat tyčovým mixérem. Zalijte smetanou a vymixujte do polotuhé konzistence. Můžete přidat ještě trochu vývaru. Dosolte.

7Recept najdete na blogu Vařeniště

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.