Rohlik.cz

Tomatová polévka

Tomatová polévka
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

4 ×

Pravá domácí je hustá a krémová. Perfektně jí doplní čerstvá bazalka a parmazán.

Postup:

1Cibuli nakrájejte na jemno, mezitím si připravte čerstvá rajčata. Ty nařízněte nožem do kříže a a všechny je zalijte horkou vodou. Nechte je chvíli odležet, dokud se slupka nebude sama odlupovat a nepůjde sundat.

2Oloupaná rajčata nakrájejte po zchladnutí na kousky. Cibuli osmahněte na 2 lžících olivového oleje, dokud nezměkne. Potom přidejte rajčata z konzervy i čerstvá rajčata, zalijte vývarem a nechte cca 15–20 minut pozvolna vařit.

3Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte lžící zakysané smetany, solí, pepřem a vmíchejte nasekané bazalkové listy.

4Tip: Podávejte posypanou parmazánem. S křupavým chlebem chutná nejlépe.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.