Rohlik.cz

Vepřový řízek s kaší

Vepřový řízek s kaší
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Nedělní klasika, kterou se vždycky zavděčíte. Poctivá porce masa, která zabere půlku talíře.

Postup:

1Jako první si dejte vařit oloupané a osolené brambory na kaši. Uvařte je doměkka. Poté je sceďte, přidejte kostičku, mléka, rozmačkejte je mačkadlem, dolijte mlékem a umíchejte do kaše.

2Plátek masa omyjeme, osušíme, zabalíme do potravinářské folie a rozklepeme paličkou na maso. Vyjmeme z folie, osolíme z obou stran a obalíme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, potom v rozkvedlaném vajíčku a nakonec ve strouhance.

3Na nepřilnavé pánvi si rozehřejte dvě až tři lžíce oleje a usmažte na něm řízek cca 3–4 minuty z každé strany dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.