Rohlik.cz

Celozrnné košíčky s pečeným lilkem

Celozrnné košíčky s pečeným lilkem

1 ×

Ideální zdravá pochoutka na den strávený venku. Nezapomeňte si ji přibalit do svého piknikového košíku. Možná, že zmizí z košíku dříve, než stačíte rozložit

Postup:

1Lilek nakrájejte na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolte a nechte asi 20 minut vykapat.

2Než se lilek vypotí, připravte si těsto. Mouku zpracujte s vejcem, máslem a solí a nechte v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet. Předehřejte troubu na 200°C. Lilek osušte papírovou utěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a lilek na něj rozložte. Lehce pokapejte olejem a posypte sušeným česnekem a tymiánem. Pečte dozlatova – asi 15–20 minut.

3Těstem vyložte formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smíchejte s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvěte do košíčků, navrch položte plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Pečte alespoň půl hodiny v troubě vyhřáté na 180 °C.

4recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.