Rohlik.cz

Žampionové rizoto

Žampionové rizoto
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Ideální gurmánská večeře pro dva, když máte chuť na něco jiného než salát, ale nechce se vám v kuchyni trávit věčnost. Správné italské rizoto má krémovou konzistenci a rýži uvařenou přesně na skus.

Postup:

1Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte lžíci másla (nebo ghí) a osmahněte v něm cibuli až zesklovatí.

2Do hrnce vsypte rýži. Krátce prohřejte a promíchejte, poté přilijte bílé víno a nechte ho vyvařit. Pak dolijte zeleninový vývar tak, aby přesahoval o centimetr nad rýži. Zmírněte plamen a vařte krátce pod pokličkou.

3Mezitím si očistěte houby, pokrájejte a nastrouhejte parmazán. Rýži promíchejte a přidejte houby. Opět přikryjte pokličkou a nechte vařit. Sledujte, zda je potřeba přilít vývar. Poté přidejte hrst nastrouhaného sýru, směs zamíchejte a přilijte smetanu. Otestujte, jestli rýže i houby jsou uvařené tak akorát, přisolte a opepřete dle chuti.

4Rizoto je nejlépe podávat hned. Posypané čerstvě nastrouhaným pecorinem a zapíjet sklenkou dobrého bílého vína.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.