Rohlik.cz

Zapečená polenta

Zapečená polenta
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

4 ×

Jednoduchý recept pro rychlou večeři nebo vydatnou snídani. Je dobrá jak za tepla, tak i studená třeba s kefírovým mlékem.

Postup:

1Kukuřičnou kaši si uvařte dle návodu. Místo vody použijte zeleninový vývar, hotová polenta pak bude mít mnohem lepší chuť. Po uvaření ji zjemněte kouskem másla. Kaši nechte více jemnou, bude se ještě zapékat, tak aby nebyla příliš vysušená.

2Nasekejte všechny ostatní ingredience na drobné kousky. Gorgonzolu rozdrobte do kaše, přidejte všechny ostatní suroviny a vmíchejte do polenty.

3Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Rozprostřete směs do nepřilnavé zapékací misky, nebo ji předem vymažte máslem. Kaši navrch posypejte strouhaným parmazánem a dejte zapéct na cca 20min., až bude mít zlatavý povrch.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.