Rohlik.cz

Špagety carbonara

Špagety carbonara
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

3 ×

Jestli máte rádi recepty o pár surovinách, oblíbíte si tuto italskou klasiku.

Postup:

1Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Vodu osolte, jakmile začne vřít, dejte těstoviny do hrnce. Uvařte je dle návodu al dente.

2Mezitím si nakrájejte slaninu na kostičky, pecorino nastrouhejte. Vejce prošlehejte vidličkou v misce, osolte a opepřete.

3Stroužek česneku rozmáčkněte plochou stranou nože. Ve větší nepřilnavé pánvi si rozpusťte máslo a osmahněte na něm pokrájenou slaninu i česnek. Smažte na středním plameni cca 5 minut. Po propečení, vyjměte česnek z pánve a vyhoďte ho.

4Snižte plamen na minimum a uvařené těstoviny vložte do pánve. Není potřeba je okapávat. Voda z vaření dochutí výslednou omáčku. Nechte si stranou jednu naběračku vody po těstovinách na závěr receptu.

5K prošlehaným vejcím přisypte strouhaný sýr a promíchejte. Pánev s těstovinami a slaninou odstavte a vlijte do nich vaječnou směs. Pomocí vidliček či naběraček na těstoviny je důkladně promíchejte, aby se celé obalily v omáčce. Vejce získají díky teplým těstovinám krémovou konzistenci. Pokud je potřeba, můžete dodat několik lžic vody z těstovin. Dle chuti můžete dosolit.

6Těstoviny podávejte ještě teplé. Na talíři je můžete posypat strouhaným sparmazánem a mletým pepřem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.