Rohlik.cz

Těstoviny aglio e olio

Těstoviny aglio e olio
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Aglio e olio je tradiční italský recept na pastu původem z Neapole. Česnek se nechá zpěnit na olivovém oleji s chilli papričkou a promíchá se s těstovinami. Tak jednoduché a přitom tak skvělé.

Postup:

1Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte al dente. Nebojte se osolit vodu více, těstovinám to nevadí.

2Pokrájejte stroužky česneku na tenké plátky a papričku nadrobno. Na rozpáleném olivovém oleji česnek a chilli papričku osmahněte. Tohle je nejtěžší fáze celého receptu. Olej nesmí být příliš horký, jinak se česnek při pečení zprudka spálí, zhnědne a zhořkne.

3Ještě horký ochucený olej přidejte do okapaných těstovin a promíchejte. Podávejte posypané hrstkou nasekané petrželky a strouhaným parmazánem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.