Rohlik.cz

Lívance s jahodami

Lívance s jahodami

1 ×

Jestli máte o víkendu dopoledne čas na přípravu, udělejte si je jako dezert po obědě. Nejlépe chutnají s čerstvými nebo rozmačkanými jahodami.

Postup:

1V míse smíchejte suché suroviny, zalijte vlažným mlékem s rozkvedlanými vejci a vypracujte hladké těsto.

2Dejte těsto kynout na teplé místo (klidně do trouby).

3Rozehřejte si nepřilnavou pánev nebo lívanečník. Vymažte pánev olejem a dvěma lžícemi těsta tvořte stejné placičky.

4Hotové lívanečky podávejte ideálně ještě teplé se šlehačkou, tvarohem s rozmačkanými jahodami nebo jen tak s cukrem a skořicí.

5Recept najdete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.