Rohlik.cz

Poctivý hovězí vývar

Poctivý hovězí vývar
  • 300 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

3 ×

Udělejte si pravý vývar z masa a kostí. Odměnou za čas strávený vařením vám bude nezaměnitelná síla a chuť masa, kterou si zamilujete na první ochutnání.

Postup:

1Hovězí žebra necháme péct v troubě předehřáté na 220 stupňů cca 15 minut mírně dozlatova.

2Mezi tím si ve větším hrnci na sucho opražíme divoké koření. Zalijeme ho vodou do ¾ hrnce, přidáme 3 očištěné mrkve, 2 petržele, celer, pórek a přivedeme k varu. Nakonec vložíme upečené kosti.

3Necháme je vařit ještě 2 minuty a poté ztlumíme plamen na minimum, aby vývar jen lehce probublával. Dosolíme a přidáme petržel. Pokud se během vaření tvoří na povrchu pěna pěna, sebereme ji jí naběračkou nebo jemným sítkem.

4Vývar přikryjeme poklicí a necháme ho takto probublávat alespoň 4 hodiny, aby získal sílu a chuť. Poté ho scedíme přes síto. Maso odebereme z kostí a vrátíme ho zpět do vývaru. Vyvařenou zeleninu odstraníme, do vývaru použijeme novou.

5Vývar opět uvedeme do varu, pokud se vyvařilo více tekutiny, můžete jej dolít vodou. Do hrnce vsypte pokrájenou a očištěnou mrkev, celer a nakonec jarní cibulku. Nechte vařit zeleninu cca 8 minut do měkka.

6Polévku dosolte a opepřete dle chuti, posypejte čerstvou petrželkou a podávejte s pečivem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.