Rohlik.cz

Maková buchta

Maková buchta

2 ×

Milujete mák? Hodně máku? Tak dneska si přijdete na své! A ten, kdo ho nemiluje, tak mák v této podobě si zamiluje!

Postup:

1Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, postupně po částech přidejte změklé máslo a vyšlehejte krém.

2Zapracujte ostatní suroviny, přilijte mléko a smíchejte směs do hladkého těsta.

3Přidejte sníh z ušlehaných bílků a opatrně, jedním směrem zapracujte do směsi a dejte do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

4Pečte v předehřáté troubě na 170°C přibližně hodinu. Zkuste test špejlí. Upečenou bábovku nechte alespoň 15 minut ve formě a až poté vyklopte. Nechte vychladnout na mřížce.

5Recept naleznete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Paella

Paella

Středně těžký

45 minut

Váš košík je prázdný.