Rohlik.cz

Lososová terina

Lososová terina
  • 120 minut
  • 12 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Losový tatarák už vás nudí. Zkuste svěží a neokoukaný recept na terinu. Je krémová a jemná, skvělá s čerstvými bylinkami a křupavým pečivem.

Postup:

1Čerstvého lososa zbavte ostrým nožem kůže a uvařte v páře.

2Mezitím si vymažte formu lehce olejem a vyskládejte jí potravinářskou fólií. Díky oleji bude dobře držet. Dno i boční strany pokryjte plátky uzeného lososa.

3Lučinu smíchejte se špetkou kopru, pokrájenou jarní cibulkou a prolisovaným česnekem. Mírně osolte a dopepřete. Sýr promíchejte.

4Zchladlého a uvařeného lososa rozdělte na poloviny. První půlku rozmixujte na jemnou pastu a druhou natrhejte na kousky. Oboje přidejte k tvarohovému sýru a důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.

5Směs přendejte do připravené formy. Stěrkou urovnejte povrch a dejte chladit alespoň na dvě hodiny. Před podáváním stačí lososovou terinu vyklopit na tác. Díky fólii je to hračka. Přikusujte třeba s pečivem, opečenými tousty nebo křupavými krekry.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.