Rohlik.cz

Mořský vlk se šalotkovo-citrónovým máslem a hráškovým pyré

Mořský vlk se šalotkovo-citrónovým máslem a hráškovým pyré

5 ×

Ochutnejte výborný filet z mořského vlka. Přílohu necháme na vás, nebo zkuste neokoukané hráškové pyré.

Postup:

1Na másle zpěňte šalotku až do jejího zesklovatění. Přidejte kůru a šťávu z citrónu, teplotu stáhněte na minimum a chvíli povařte.

2Na másle zpěňte šalotku, přidejte nožem rozmáčklý česnek, chvilku poduste a přisypejte mražený hrášek. Přilijte vývar, osolte, opepřete a 3–4 minutky vařte. Poté sceďte, ovšem zbylou tekutinu si ponechejte pro případ, že by výsledné pyré bylo moc husté. Nakonec rozmixujte dohladka a přidejte posekanou mátu.

3Troubu rozpalte na 190 °C. Rybu osolte, opepřete a na dvě minutky dejte na rozpálenou pánev s řepkovým olejem. Neobracejte. Poté rybu (opečenou stranou nahoru) přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a 6 minut dopékejte v troubě.

4Recept naleznete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.