Rohlik.cz

Celerový krém s rozmarýnem

Celerový krém s rozmarýnem

2 ×

Dokonale jemný krém s velice lahodnou chutí pozvedne i slavnostní menu. Z několika obyčejných surovin během chvíle vykouzlíte neobyčejně vynikající pokrm, který si zamilujete.

Postup:

1Pórek nakrájejte na slabá kolečka, oloupaný celer na kostky o velikosti asi 2 cm, česnek rozdrťte hranou nože a rozmarýn pokrájejte na jemno.

2Na másle nebo oleji orestujte nakrájený pórek, poté přidejte celer a promíchejte.

3Do hrnce vložte česnek a rozmarýn, promíchejte. Nechte jen lehce rozvonět (dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili) a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka.

4K uvařené zelenině přidejte smetanu. Polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

5Na trošce másla opečte kostičky pečiva. V rozpáleném oleji krátce osmažte na tenké proužky nakrájený pórek.

6Polévku nalijte do talíře a ozdobte krutony a pórkovou slámou. Můžete lehce zakápnout extra panenským olivovým olejem.

7Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.