Rohlik.cz

Domácí mléčná rýže

Domácí mléčná rýže
  • 25 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Všechny děti ji milují a vy budete také. Protože ta domácí je prostě nejlepší.

Postup:

1Rýži vsypte do nepřilnavého hrnce a zalijte litrem mléka. Výběr nádobí nepodceňujte, protože rýže s mlékem se snadno přichytí. Vmíchejte vanilku a lžičku skořice. Doslaďte medem a důkladně promíchejte. Rýži vařte za občasného míchání.

2Přiveďte mléko k varu. Hned potom snižte plamen na co nejnižší výkon a od té chvíle stále míchejte po dobu cca 10 minut. Dolévejte zbytek mléka, než bude rýže na skus uvařená. Rýže vsákne přebytečné mléko a vytvoří krémovou konzistenci. Musí být měkká, ale ne rozvařená. Hrnec odstavte na chvíli stranou.

3Připravte si dezertní pohárky nebo misky a rozdělte do nich mléčnou rýži. Ozdobit můžete špetkou mleté skořice a plátky jablek.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.