Rohlik.cz

Treska na bílém víně ve smetanové omáčce

Treska na bílém víně ve smetanové omáčce
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

3 ×

Treska má velmi jemné a křehké maso, a proto se hodí kombinovat ji s výraznějšími chutěmi. Tahle letní kombinace vás přesvědčí, že treska patří i na váš stůl. Zapomeňte na filet ze školních jídelen.

Postup:

1Omytý a osušený filet tresky nakrájejte na menší kousky. Rozpalte v pánvi 2 lžíce másla nebo ghí a tresku na něm osmahněte z obou stran až mírně zhnědne. Rybu osolte.

2Kousky tresky dejte stranou. Ve stejné pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm nasekanou chilli papričku. Přilijte bílé víno, nechte ho vyvařit, zakápněte pár kapkami citronové šťávy. Přidejte do pánve crème fraîche, lžíci majonézy, omáčku promíchejte vařečkou a vařte ji na mírném plameni dalších 5 minut.

3Nakonec vraťte rybu do pánve, zasypejte čerstvou pažitkou a minutku povařte.

4Treska bude chutnat s pečeným, šťouchaným bramborem nebo kaší.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.