Hummus z červené čočky (od 2 – 3 let)

- 20 minut
- 1 porce
- Jednoduchý
Postup:
1Čočku zalijte vroucí vodou a dle návodu na obalu uvařte do změknutí. Poté odstavte, slijte přebytečnou vodu a nechte vychladnout.
2Pánev nasucho rozehřejte a dozlatova v ní opražte sezamová semínka. Čím tmavší barva, tím intenzivnější chuť, ale také samozřejmě vyšší riziko přepálení. Na spálení si dejte určitě pozor, semínka se praží poměrně rychle.
3Uvařenou a slitou čočku, opražená semínka, olej a oloupaný česnek umístěte do mixéru. Zakápněte citronovou šťávou, ochuťte solí a rozmixujte na úplně hladké pyré.
4V případě potřeby nechte pomazánku vychladit před podáváním.