Rohlik.cz

Kachní prsa na pomerančích

Kachní prsa na pomerančích
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Delikátní recept, který je až překvapivě jednoduchý na přípravu. Kachní prsa je měkoučká a šťavnatá. Zamilujete si je.

Postup:

1Předehřejte si nejprve troubu na 200°C. Použijte pánev určenou i na pečení v troubě a rozehřejte ji na středně silném plameni. Kachní prsa omyjte a osušte. Ostrým nožem vytvořte na kůži mřížku, dejte si při tom pozor, abyste neprořízli svalovinu. Prsa osolte, okořeňte tymiánem a dejte smažit na pánev kůží dolů. Takto smažte cca 4 minuty do zlata, otočte a smažte další 1–2 minuty. K masu přidejte hroznové víno a dejte pánev péct do trouby na posledních 8 minut.

2Pečená kachní prsa i s vínem vyndejte z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Připravte si mezitím omáčku z pomerančů. Do pánve, ve které se pekla prsa dejte moučkový cukr s pár kapkami pomerančové šťávy. Zmírněte plamen a za stálého míchání zahřívejte, dokud nevznikne zlatý karamel. Přidejte zbylou pomerančovou šťávu a pozvolna povařte pár minut. Přilijte kuřecí vývar, strouhanou pomerančovou kůru, lehce dosolte a nechte vařit. Omáčka je hotová, až se zredukuje na 1/3 a bude mít krémovou konzistenci.

3Kachní prsa s hrozny podávejte přelitá omáčkou a lehkým salátem nebo jemnou bramborovou kaší.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.