Rohlik.cz

Frittata se šunkou a čedarem

Frittata se šunkou a čedarem
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Frittata může mít tolik podob stejně jako pizza. Perfektně se hodí na nedělní brunch.

Postup:

1Nejprve si na másle osmahněte pokrájenou šunku. Nechte ji rozvonět a chvíli opékejte. Dejte ji na na pár minut stranou.

2Mezitím si ve velké míse rozklepněte vejce, dochuťte solí, pepřem, hořčicí a čerstvými bylinkami. Vejce lehce prošlehejte metličkou. Vmíchejte do vajec opečenou šunku.

3Vaječnou směs nalijte na rozpálenou pánev vymazanou máslem a nechte odstavenou asi 7 minut zatuhnout. Jakmile začne směs tuhnout, posypte kroužky papriky a kolečky rajčete.

4Pánev dejte do trouby pod gril na cca 10 min., aby se frittata hezky dopekla. Pečte pozvolna, dokud vajíčka nezatuhnou. Frittata se peče jen z jedné strany, není potřeba ji otáčet. Hotová je, když je zeshora ještě vláčná a vespod upečená. Na závěr ji můžete posypat bylinkami.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.