Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Sekaná s červenou čočkou a mrkví (od 8 měsíců)

Sekaná s červenou čočkou a mrkví (od 8 měsíců)
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

1 ×

Luštěniny i hovězí maso jsou dobrým zdrojem železa, které podporuje krvetvorbu, a spousta dětí je chudokrevných, neb tyto dvě suroviny (a s nimi i zelená zelenina, která je na železo také bohatá) nejsou zrovna jejich favority.

Postup:

1Mrkev nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte naopak najemno. Obojí dejte do velké mísy a přijdete mleté maso, syrovou červenou čočku, vejce a mouku.

2Dle chuti dolaďte solí a kořením a poté prohnětejte v kompaktní hmotu. Tu uplácejte do tvaru šišky a položte na pečící papír nebo vymazaný plech.

3Pečte v troubě na 180°C přibližně hodinu – dle zkušeností s vlastní troubou, aby se vám sekaná nevysušila.

4Do této sekané nedávám strouhanku a jen malé množství mouky. Jednak proto, že hovězí maso je samo o sobě méně šťavnaté, a druhak také proto, že část tekutiny nasaje i červená čočka. Dle libosti můžete sekanou dochutit třeba ještě červenou cibulí, česnekem, hořčicí, zelenými bylinkami nebo čímkoliv dalším. Já jsem se ale snažila o co nejvíce osekanou verzi, kterou budete moci dát i nejmenším dětem.

Mohlo by Vás zaujmout