Rohlik.cz

Tuňáková a mrkvová pomazánka

Tuňáková a mrkvová pomazánka
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Zdravé domácí pomazánky přijdou vhod kdykoliv, když potřebujete zahnat rychle hlad. Zkuste tradiční tuňákovou s olivami nebo svěží mrkvovou se špetkou zázvoru.

Postup:

1Smíchejte okapaného tuňáka s uvařenými vejci nakrájenými na kostičky, olivami nasekanými na kousky, pokrájenou cibulí a nasekanými rajčaty. Přidejte lžičku dijónské hořčice, lžíci majonézy, půlku vaničky tvarohu, dosolte, opepřete a zakápněte citronem. Podávejte na pečivu ozdobenou např. rukolovými lístky.

2Mrkev nastrouhejte najemno, stejně tak i kousek oloupaného zázvoru (množství dle chuti) a prolisovaný stroužek česneku. Přidejte lžíci majonézy, celou lučinu a po dvou lžících tvarohu i jogurtu. Směs důkladně promíchejte, ať se chutě spojí. Pomazánku není potřeba solit, je dobrá i tak. Skvělá je v kombinaci s posekanou petrželkou na čerstvém pečivu, nebo s krekry či suchary.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.