Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Quinoa salát s lososem

Quinoa salát s lososem
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Chcete si vykouzlit jídlo, které bude nadupané vitaminy, vlákninou a prospěšnými látkami? Vyzkoušejte tento salát.

Postup:

1Troubu rozehřejte na 220°C program grilování. Brambory omyjte a i se slupkou dejte vařit na 15 – 20 minut. Nesmí být rozvařené.

2Quinou propláchněte alespoň třikrát, dokud nebude voda úplně čirá, jinak by mohla mít lehce nahořklou chuť. Uvařte do měkka, přibližně 15 minut nebo podle instrukcí na obalu.

3Po uvaření brambor je nakrájejte na kolečka cca 4–5 mm tlustá a dejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Dobře je osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

4Lososa zbavte kůže, pokud ji má a také ho osolte a opepřete. Položte na brambory a dejte péct do trouby na 20 – 25 minut.

5Fenykl omyjte, zbavte ho vrchní vrstvy, přepulte, zbavte ho košťálu a nakrájejte na tenké plátky. Fenykl smíchejte se salátem a dochuťte ho olivovým olejem a citrónovou šťávou.

6Uvařenou quinou sceďte a dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a dobře promíchejte. Upečeného lososa natrhejte na menší kousky a smíchejte s Tatarskou omáčkou delikátní.

7Na talíř naservírujte nejdříve salát, quinou, upečené brambory a nahoru lososa. Vše můžete lehce zasypat semínky a podávejte.

Mohlo by Vás zaujmout