Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Gravlax

Gravlax
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Chcete okouzlit hosty? Tohle je přesně ten recept, který hledáte. Jednoduchá příprava vede k naprosto delikátnímu výsledku!

Postup:

1Lososa je třeba dobře očistit a zbavit kůže. Položte jej kůží dolů a pomocí dlouhého a ostrého nože kůži odkrojte. Odstraňte břišní část, která je příliš tenká a nehodí se pro tento typ receptu.

2V míse smíchejte sůl, krystalový cukr a čerstvě nasekaný kopr, dobře promíchejte. Část soli nasypejte do menší podélné misky a rozprostřete.

3Lososa bez kůže položte na sůl a celého ho zasypejte zbylou solí s cukrem a koprem. Zabalte do fólie a nechte v lednici odpočívat. Minimální doba naložení je 1 den, čím déle ho tam necháte, tím bude maso lososa pevnější.

4Sůl z masa odstraňte, popřípadě opláchněte pod studenou vodou a dobře osušte.

5Lososa nakrájejte pomocí hodně ostrého nože na velmi tenké plátky. Zasypejte klíčky řeřichy a podávejte s Tatarskou omáčkou Delikátní a měsíčkem citrónu.

Mohlo by Vás zaujmout