Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Lososové rillettes

Lososové rillettes
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Masová pomazánka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie. Její lososová verze vás dostane!

Postup:

1Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut.

2Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru.

3Poté z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme). Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa, majonézu. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.

4Necháme min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

5Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky. Na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkve.

Mohlo by Vás zaujmout