Rohlik.cz

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche
  • 40 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

2 ×

Tradiční recept na quiche, který nikdy neomrzí. Pokud si chcete výrobu zjednodušit použijte již hotové těsto na koláč.

Postup:

1Z mouky, 2 vajec, másla změklého při pokojové teplotě a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které zabalené ve folii necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny.

2Těsto vyválíme a vložíme do formy (skleněná koláčová kulatá forma), začistíme okraje a propícháme vidličkou.

3Slaninu nakrájíme na nudličky a lehce opečeme, rozprostřeme jí na těsto a zasypeme strouhaným sýrem.

4Čtyři zbylá vejce smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a nalijeme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 20−25 minut.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.